What’s Up With Beer These Days? Extreme Beer Fest Boston

Last night, we went to the Extreme Beer Fest in Boston’s Seaport District. At $60 a person, it was kind of a splurge for us and something we don’t usually do. Matt had been to a few of those events in the past, and I had only been to a German one here. While we had fun, it was certainly not our most favorite event and probably not worth all that money. Here’s why.

1. Too many people.

It was a madhouse in there. Matt told me that beer fests back in the days used to be small and intimate. You could chat up the brewers while sampling some really unique beers. This was more of an assembly line. Line up, get your beer, move away. Not so great.

2. Lots of weirdness going on.

Apparently, everyone is trying to come up with “different” beers these days. Why does different need to be weird? Who needs beers brewed with carrots, chai tea and jasmine??? Beers that taste like meat? I mean, I do like the variety offered in the States but this goes a little too far. Add to that jalapeños and chillies, making those brews mostly undrinkable. Gross.

I guess, in the future we’ll stick to our well-known IPAs, ales and wheat beers. This was probably the last beer fest of that kind for us. And why does every hipster come with a huge beard and nerd glasses these days?

Image

We started out with Weyerbacher, a brewery from Pennsylvania. The Camelopardalis was actually the best beer of the night. Wir begannen mit Weyerbacher, einer Brauerei aus Pennsylvania. Das Camelopardalis war eigentlich das beste Bier des Abends.

Image

Things got weird fast. Look at what’s available here. I do not want Earl Grey in my beer. Or carrots. Or cayenne pepper. Spruce tips? I was surprised to not see a basil brew listed here. Hipsters with nerd glasses included. Die Dinge wurden schnell seltsam. Schaut mal, was es hier alles gibt. Ich will keinen Earl-Grey-Tee in meinem Bier. Oder Karotten. Oder Cayennepfeffer. Fichtenspitzen? Es hat mich echt gewundert, dass hier kein Basilikum-Bier aufgelistet war. Hipster mit Nerd-Brillen inklusive.

Image

The ultimate grossness of the night. Stone’s Punishment, an abomination of hotness. Take one sip, and you’ll be coughing for the next 15 minutes. If I want spiciness, I can eat Thai food. Who would want a whole pint of that? Der Höhepunkt des Ekelhaften am ganzen Abend. Punishment (“Bestrafung”) von der Stone-Brauerei, die ultimative Scheußlichkeit, was scharf angeht. Ein Schluck und du hustest die nächsten 15 Minuten. Wenn ich was Scharfes will, dann kann ich Thailändisch essen gehen. Wer will denn ein ganzen Glas davon?

IMG_20140322_195615

He was just cracking up while the rest of us suffered. Der hat sich natürlich köstlich amüsiert, während wir leiden mussten. 

IMG_20140322_183806

That beer had to go. Luckily, those buckets were available. Meanwhile, look at the assembly line… Das Bier musste weg. Zum Glück gab es diese Eimer. In der Zwischenzeit schaut euch mal die Schlange an…

IMG_20140322_185535

We enjoyed what was good though. Wir hatten Spaß an dem, was gut war.

IMG_20140322_205315

These guys from Quebec were still an old-style beer fest gang. You were able to chat with them, and they got drunk with us. Die hier aus Quebec waren noch wie bei einem Bierfest aus alten Zeiten. Man konnte sich mit ihnen unterhalten und sie betranken sich mit uns.

Gestern Abend waren wir auf dem Extreme Beer Fest in der Hafengegend in Boston (Seaport District). Mit 60 $ pro Person hatten wir uns das einfach mal gegönnt. Matt war vorher schon bei einigen Events dieser Art und ich war mal bei einem deutschen Bierfest hier. Es war schon lustig, aber sicher nicht das beste Event und eher nicht das ganze Geld wert. Hier die Gründe.

1. Zu viele Leute

Es war wie im Irrenhaus da drin. Matt meinte, dass die Bierfeste früher eher klein und persönlich waren. Man konnte sich mit den Bierbrauern unterhalten, während man ein paar richtig einzigartige Biere probierte. Hier ging es eher wie am Band zu. Sich anstellen, Bier abholen, ab. Nicht so toll.

2. Alles etwas seltsam

Es sieht so aus, als müsste heutzutage jeder ein “anderes” Bier erfinden. Warum muss das seltsam sein? Wer braucht Biere, die mit Karotten, Chai-Tee und Jasmin gebraut werden? Biere, die nach Fleisch schmecken? Also, ich mag ja die Vielfalt der amerikanischen Biere, aber das geht nun zu weit. Dazu noch Jalapeños und Chilischoten und man kann das Gebräu schon gar nicht mehr trinken. Eklig.

Wir werden dann wohl in der Zukunft bei unseren bekannten IPAs, Ale- und Weizenbieren bleiben. Das war wahrscheinlich das letzte Bierfest dieser Art für uns. Und warum muss heute jeder Hipster einen Riesenbart und eine Nerd-Brille haben?

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s